x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord anunţă suspendarea testelor nucleare şi cu rachete

Coreea de Nord anunţă suspendarea testelor nucleare şi cu rachete

21 Apr 2018   •   08:21
Coreea de Nord anunţă suspendarea testelor nucleare şi cu rachete

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat sâmbătă suspendarea testelor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord, informează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

"Din 21 aprilie, Coreea de Nord va opri testele nucleare şi lansarea de rachete balistice intercontinentale", a transmis agenţia de presă oficială KCNA din Coreea de Nord, preluată de Yonhap. KCNA a precizat şi că va fi închis un poligon nuclear din nordul ţării "pentru a garanta transparenţa suspendării testelor nucleare".

Toate cele şase teste nucleare nord-coreene au fost efectuate în poligonul Punggye-ri din provincia de nord-est, începând din 2006, reaminteşte Yonhap. Ultimul, cel mai puternic, a avut loc în septembrie anul trecut.

Decizia de îngheţare a programului de înarmare nucleară şi cu rachete a fost luată la o şedinţă plenară a Partidului Muncitorilor din Coreea, cu o săptămâna înainte de întâlnirea lui Kim cu preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in. După acest eveniment, urmează o întâlnire a liderului nord-coreean cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: coreea de nord