x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord, gata de război

Coreea de Nord, gata de război

13 Apr 2017   •   21:20
Coreea de Nord, gata de război
Sursa foto: AP

Regimul de la Phenian a criticat dur disolcarea unui grup naval american în zona Peninsulei Coreene, avertizând că este pregătit să reacţioneze la „orice tip de război” dorit de Statele Unite, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, potrivit postului France 24.

Grupul naval al portavionului USS Cal Vinson a fost trimis de Washington în regiune pentru a semnala hotărârea Statelor Unite în chestiunea arsenalului nuclear nord-coreean. „Acest lucru demonstrează că planurile nesăbuite ale SUA de a invada DPRK (Coreea de Nord) au ajuns într-o fază serioasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agenţia publică de ştiri KCNA. „DPRK este pregătită să reacţioneze la orice tip de război dorit de Statele Unite", a adăugat oficialul nord-coreean. Acesta a mai anunţat că regimul de la Phenian „va lua cele mai dure măsuri de contracarare a provocatorilor pentru a ne apăra prin forţa armelor”. Regimul de la Phenian a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear cu ocazia aniversării a 105 ani de la naşterea lui Kim Ir-sen, fondatorul statului nord-coreean. Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat că lansarea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este „o opţiune” luată în calcul de SUA. Recent, referindu-se la testele balistice şi nucleare şi la ameninţările regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-un, președintele Donald Trump a sugerat o acţiune militară unilaterală a SUA: "Sunt pregătit să acţionez de unul singur".

Donald Trump a scris pe Twitter că statul nord-coreean „caută probleme” şi a promis că va rezolva problema în ceea ce priveşte Coreea de Nord cu sau fără ajutorul Chinei.

 

×