x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord îşi cere scuze că nu a permis accesul jurnaliştilor la concertul de duminică

Coreea de Nord îşi cere scuze că nu a permis accesul jurnaliştilor la concertul de duminică

04 Apr 2018   •   15:17
Coreea de Nord îşi cere scuze că nu a permis accesul jurnaliştilor la concertul de duminică

Coreea de Nord a adresat scuze jurnaliştilor sud-coreeni cărora nu le-a fost permis accesul la un concert de K-pop de la Phenian, care a avut loc duminică, la care a participat Kim Jong-un, scrie The Guardian.

În timp ce scuzele venite din partea Coreei de Nord sunt foarte neobişnuite, scuzele referitoare la libertatea presei sunt cu atât mai mult inimaginabile.

Reporterii sud-coreeni au călătorit în Phenian pentru a urmări şi acoperi un concert de K-pop, parte a unei legături reluate dintre cele două ţări.

Când jurnaliştilor nu le-a fost permis să participe la concertul de duminică, guvernul Coreei de Sud a lansat un protest oficial. Ca urmare, general nord-coreean şi fost spion, Kim Yong-chol a mers la hotelul la care erau cazaţi jurnaliştii pentru a le cere scuze.

“A fost greşit să interzicem presa liberă”, a spus Kim Yong-chol, potrivit agenţiei de ştiri sud-coreene Yonhap. “Suntem datori să ajutăm reporterii din partea de sud să poată acoperi liber şi să poată filma convenabil”.

“Eu, reprezentând nordul, îmi cer scuze şi caut înţelegerea voastră în legătură cu decizia luată greşit”,a mai spus Kim Yong-chol.

Acesta a dat vina pe gărzile de corp ale lui Kim Jong-un, care au blocat accesul presei, afirmând că nu a fost un lucru intenţionat, ci a fost cauzat de comunicarea greşită din guvernul nord-coreean. În plus, acesta a mai spus că evenimentul a fost unul “special” având în vedere participarea lui Kim Jong-un. Deşi nu a fost primul concert pe care artiştii sud-coreeni îl ţin în Coreea de Nord, acest a fost primul la care a participat liderul nord-coreean.

Kim Jong-un “a fost profund mişcat să vadă cum oamenii aclamă sincer concertul”. Liderul nord-coreean s-a întâlnit cu artiştii de K-pop după concert, a strâns mâna fiecăruia dintre ei şi a făcut o poză de grup cu aceştia, deşi, în trecut, Coreea de Nord a încercat să blocheze muzica sud-coreeană.

×