x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea: Phenianul amenință Seulul

Coreea: Phenianul amenință Seulul

07 Iul 2017   •   23:01
Coreea: Phenianul amenință Seulul

Coreea de Nord a afirmat, ieri, că i-ar fi „ușor” să-și anihileze vecinul din Sud, ca răspuns la manevrele americano-coreene lansate după tirul de rachetă al Phenianului, potrivit agenției de presă oficiale nord-coreene KCNA, citată de AFP.

La mai puțin de 24 de ore după testul cu rachetă nord-coreean, condamnat de comunitatea internațională, Seulul și Washingtonul au răspuns, miercuri, prin mai multe tiruri de rachete, simulând un atac împotriva regimului de la Phenian. Forțele sud-coreene și americane au lansat din peninsulă mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune, care au căzut în Marea Japoniei. Coreea de Nord a replicat, joi, prin organul său de propagandă „National Peace Committee for Korea”, atacându-l pe președintele sud-coreean Moon Jae-In, care a condamnat tirul de rachete „în loc să se bucure de el”, a indicat agenția de presă oficială. Președintele sud-coreean, favorabil, de altfel, unei reluări a dialogului cu Nordul, denunțase de la Berlin „o provocare” a Phenianului și pledase pentru „sancțiuni mai intense”. „Ar fi ușor pentru Nord să anihileze forțele-marionetă ale Sudului... cu atât mai mult cu cât noi suntem acum capabili să distrugem pământul continental american”, a raportat agenția KNCA, calificând Seulul drept „gangster” și „paiață militară”. Lansarea reușită a unei rachete intercontinentale, despre care unii experți estimează că ar fi capabilă să atingă Alaska, este un succes major pentru regimul de la Phenian, al cărui obiectiv mărturisit este de a fi în măsură să amenințe teritoriul continental american cu o lovitură nucleară.

 

În dorința de a da o lovitură de imagine tocmai cu ocazia zilei naționale a Statelor Unite, considerate de Phenian dușmanul său de moarte, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a anunțat, ieri, testarea, cu succes, a primei rachete balistice intercontinentale lansate de Coreea de Nord.

 

Kim Jong-un consideră că a dat o lovitură de moarte imperialismului american

 

×
Subiecte în articol: coreea de nord Kim Jong-un