x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus: Tesla reduce salariile și trimite angajați în concediu

Coronavirus: Tesla reduce salariile și trimite angajați în concediu

08 Apr 2020   •   15:28
Coronavirus: Tesla reduce salariile și trimite angajați în concediu

Producătorul auto Tesla și-a anunțat angajați că va trimite în concediu toți lucrătorii neesențiali și va reduce salariile în perioada opririi fabricilor sale din SUA din cauza epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Compania spune, într-un mail trimis angajaților, că intenționează să reia operațiunile normale pe 4 mai, cu excepția unor schimbări semnificative.

Compania, care și-a suspendat producția la fabrica de vehicule din zona San Francisco Bay și la fabrica de panouri solare din New York la 24 martie, a declarat în e-mail că deciziile fac parte dintr-un efort mai larg de gestionare a costurilor și de realizare a planurilor pe termen lung.

Epidemia de coronavirus a redus cererea americană pentru autoturisme și a forțat mai mulți producători de automobile să-și trimită angajații în concediu.

Reducerile salariale vor fi aplicate începând cu 13 aprilie și vor rămâne în vigoare până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru.

În Statele Unite, salariile lucrătorilor vor fi reduse cu 10%, ale directorilor cu 20% și salariile vicepreședinților cu 30%. Reduceri comparabile vor fi aplicate și în străinătate.

Decizia afectează creșterea planificată a producției vehiculului Model Y. Cererea pentru modelul Y este de așteptat să fie mai mare decât pentru toate celelalte modele combinate ale Tesla, a spus Elon Musk în trecut.

Pe 20 martie, compania anunța că are suficiente lichidități pentru a trece cu succes de perioada prelungită de incertitudine, cu aproximativ 6,3 miliarde de dolari în numerar la sfârșitul celui de-al treilea trimestru, înaintea unei majorari de capital de 2,3 miliarde de dolari.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: tesla salarii