x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COVID-19 poate distruge plămânii

COVID-19 poate distruge plămânii

26 Mar 2020   •   18:50
COVID-19 poate distruge plămânii

Infecţia cu noul tip de coronavirus poate pune la grea încercare plămânii, atrage atenţia un medic de la spitalul universitar George Washington, din capitala americană.

Spre deosebire de penumonia comună şi gripă, COVID-19 poate distruge o mare parte din plămân. Distrugerea plămânului se vede într-o animaţie 3D pe care doctorul american a realizat-o. Pentru experiment, el s-a folosit de un caz real, pe care l-a avut sub tratament. „Pacientul, de aproximativ 60 de ani, a avut iniţial febră şi tuse neproductivă, ca mulţi alţii. Problemele respiratorii au progresat însă rapid, până în punctul în care a avut nevoie de intubare şi ventilare mecanică”, a povestit medicul Keith Mortman. Medicul spune că a făcut acest experiment pentru că a vrut ca tot mai mulţi oameni să conştientizeze pericolul la care se expun atunci când nu respectă măsurile de autoizolare sau carantină.

 

În Statele Unite, numărul celor care au murit de pe urma infecţiei cu noul tip de coronavirus a ajuns la peste 790, iar cel al îmbolnăvirilor a depăşit 55.000.

 

 

×