x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COVID face ravagii: Deficitul bugetar al SUA, la un maxim fără precedent

COVID face ravagii: Deficitul bugetar al SUA, la un maxim fără precedent

12 Sep 2020   •   17:13
COVID face ravagii: Deficitul bugetar al SUA, la un maxim fără precedent

Deficitul bugetar al SUA a atins nivelul record de peste 3.000 de miliarde de dolari, provocat de cheltuielile masive ale administrației de la Washington pentru ameliorarea efectelor coronavirusului, transmite BBC.

Guvernul federal a cheltuit peste 6.000 de miliarde de dolari în primele 11 luni ale anului fiscal, inclusiv 2.000 de miliarde de dolari pentru programe ce țin de coronavirus, a anunțat Departamentul American al Trezoreriei.

Valoarea depășește încasările bugetare de 3.000 de miliarde de dolari.

Deficcitul este mai mult decât dublul recordului anterior, stabilit în 2009. La acea vreme, Washingtonul se confrunta cu consecințele crizei imobilare din 2008.

Chiar și înainte de pandemie, SUA se îndrepta spre un deficit de peste 1.000  de miliarde de dolari anul acesta. Dar cheltuielile menite să amortizeze impactul financiar al virusului au dus la explozia estimărilor inițiale.

Biroul pentru buget al Congresului a prezis luna aceasta că SUA va avea probabil un deficit pe tot anul de 3.300 de miliarde de dolari, mai mult decât triplul deficitului înregistrat anul trecut. Exercițiul financiar al guvernului federal se încheie în septembrie.

Agenția a declarat că se aștepta ca datoria totală a SUA să depășească 26.000 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: deficit bugetar sua