x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cozi imense de autovehicule la graniţa de est a Austriei

Cozi imense de autovehicule la graniţa de est a Austriei

31 Aug 2015   •   12:49
Cozi imense de autovehicule la graniţa de est a Austriei
Sursa foto: Foto: MTI

Austria a întărit controalele la frontierele estice, din cursul serii de duminică, măsura fiind decisă în urma descoperirii, joi, a 71 de refugiaţi morţi într-un camion abandonat pe o autostradă din estul ţării, transmite Reuters.

'Vom întreprinde controale pe o perioadă nedeterminată de timp la toate trecerile de frontieră importante din zona de est, verificând toate autovehiculele care ar putea avea ascunzători pentru oameni', a declarat ministrul de interne Johanna Mikl-Leitner la postul de radio ORF.

Primele astfel de puncte de control întărit au început să funcţioneze în landul Burgenland duminică, în jurul orei 20:00.

Instituirea acestor puncte de control a fost convenită cu autorităţile din Ungaria, Slovacia şi landul german Bavaria, au precizat autorităţile austriece, conform site-ului televiziunii publice.

Din cauza acestor controale, luni dimineaţă, pe autostrada M1, ce face legătura între Ungaria cu Austria, se formase o coadă pe o distanţă de 20 km, după cum relatează MTI, preluată de Reuters. Un blocaj s-a creat de asemenea pe o şosea secundară spre Austria, a indicat compania naţională de drumuri Magyar Kozut.

În ultimele zile, poliţia ungară a reţinut 8.792 de imigranţi, majoritatea intraţi pe la graniţa cu Serbia, menţionează Reuters.

×