x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cresc indemnizaţiile pentru foştii DEŢINUŢI POLITICI. "Victimele PARTIDULUI COMUNIST suferă şi azi din pricina nedreptăţilor ce li s-au făcut."

Cresc indemnizaţiile pentru foştii DEŢINUŢI POLITICI. "Victimele PARTIDULUI COMUNIST suferă şi azi din pricina nedreptăţilor ce li s-au făcut."

01 Oct 2014   •   16:27
Cresc indemnizaţiile pentru foştii DEŢINUŢI POLITICI. "Victimele PARTIDULUI COMUNIST suferă şi azi din pricina nedreptăţilor ce li s-au făcut."

 Guvernul german a decis azi creşterea, din 2015, cu 20 % a indemnizaţiei pentru deţinuţii politici din fosta Republică Democrată Germană (RDG), transmite AFP. 

''Este un semnal important tocmai în acest an, când se împlinesc 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului'', a declarat ministrul justiţiei al Germaniei, Heiko Maas. 

Potrivit declaraţiilor ministrului, ''multe victime ale partidului comunist din fosta RDG suferă şi astăzi din cauza nedreptăţii ce li s-a făcut, atât fizică, cât şi psihică''. ''Vrem să recunoaştem, de asemenea, nedreptatea financiară pe care ei au suferit-o'', a spus ministrul. 

Acordarea indemnizaţiei de 250 de euro pe lună fusese decisă în 2007 şi de atunci nu a fost niciodată majorată. Începând din 2015, indemnizaţia va fi de 300 de euro. 

Persoanele care primesc indemnizaţia respectivă sunt foşti deţinuţi politici care au stat în închisoare cel puţin şase luni. 

Ministerul Justiţiei a precizat pentru AFP că aproximativ 45.000 de persoane primesc în prezent indemnizaţia, ceea ce costă statul german circa 135 milioane de euro pe an. 

Conform organizaţiilor de ajutor pentru victime, circa 80.000 de persoane au fost închise de regimul est-german în perioada 1949-1989. (Agerpres)


×