x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criminalul care își îngropa victimele în ghivece de flori

Criminalul care își îngropa victimele în ghivece de flori

09 Feb 2018   •   10:52
Criminalul care își îngropa victimele în ghivece de flori

Poliția din cel mai mare oraș din Canada, Toronto, a declarat că va reexamina sute de cazuri de persoane dispărute, după ce a recuperat rămășițe a cel puțin cinci persoane de pe o proprietate, toate conectate cu ucigașul în serie Bruce McArthur, scrie The Guardian.

Rămășițele au fost găsite în ghivece de mari dimensiuni pe o proprietate rezidențială din Toronto, unde McArthur, peisagist în vârstă de 66 de ani, muncea și își ținea echipamentele. Detectivii au vizitat deja cel puțin 30 de proprietăți din orașul unde McArthur muncea.

Potrivit declarațiilor, McArthur vizita sistematic bărbați din comunitatea gay a orașului Toronto. Membrii ai comunității LGBT au solicitat poliției, ani la rând, să privească mai atent la un val de dipariții – cu teama că există conexiuni între bărbații dispăruți.

Folosind radare de penetrare a solului, poliția a descoperit zone de interes pe mai multe proprietăți unde McArthur a muncit. Astfel, poliția canadiană face cercetări pe domeniile a 30 de persoane pentru care peisagistul a lucrat. 

Poliția a ridicat 15 ghivece cu flori de pe mai multe proprietăți, însă nu toate au fost complet verificate.

Poliția a afirmat că lista persoanelor dispărute se extinde, astfel că ancheta se va întinde pe mai mulți ani pentru a descoperi dacă există conexiuni între McArthur și persoanele de pe listă.

McArthur a fost arestat pe 18 ianuarie și acuzat de moartea lui Selim Esen, în vârstă de 44 de ani, și a lui Andrew Kinsman, în vârstă de 49 de ani. Poliția a confirmat joi că unele dintre rămășițele descoperite aparțin lui Kinsman.

În aceeași lună, McArthur a fost acuzat și de moartea lui Majeed Kayhan, în vârstă de 58 de ani, a lui Soroush Mahmudi, 50, și a lui Dean Lisowick, 43.

Se crede că McArthur și-a găsit victimele prin intermediul unei aplicații pentru întâlniri între persoanele homosexuale sau prin călătoriile pe care le făcea prin oraș cu duba sa.

„Credem că sunt mai multe victime, dar nu știm cu exactitate cât de multe. N-am asistat la nimic de genul acesta. Am ridicat câteva ghivece de flori din diferite zone ale orașului. Sunt cel puțin două proprietăți unde vrem să facem săpături, pentru că avem bănuieli că au fost îngropați oameni și acolo”, a spus reprezentantul poliției din Toronto, Hank Idsinga.

×