x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criză de securitate în America Latină. 2,5 milioane de crime de la începutul secolului

Criză de securitate în America Latină. 2,5 milioane de crime de la începutul secolului

26 Apr 2018   •   12:32
Criză de securitate în America Latină. 2,5 milioane de crime de la începutul secolului

Peste 2,5 milioane de crime au avut loc în America Latină de la începutul secolului, având loc o acută criză privind securitatea publică care cere soluţii urgente şi inovatoare, scrie The Guardian.

“Dimensiunile abrupte ale violenţei homicide sunt uluitoare”, se arată într-un raport al Institutului Igarape, un grup din Brazilia care se axează pe probleme de securitate şi dezvoltare.

Raportul, lansat joi, oferă o imagine de ansamblu a continentului cu cea mai mare rată de homicid.

Un sfert din totalul de crime au loc în doar patru ţări: Brazilia, Columbia, Mexic şi Venezuela.

“Tendinţa principală în America Latină acum constă în creşterea homicidului şi deteriorarea securităţii”, a spus unul dintre autorii raportului, Robert Muggah.

“America Latină este o zonă întinsă şi există o mulţime de variaţiuni. Dar ca regiune, din Mexic până în America Centrală şi America de Sud, rata de homicid va continua să crească până în 2030. Singurele alte locuri unde am văzut o creştere asemănătoare includ unele părţi din sudul şi centrul Africii şi unele zone de război”, a mai spus acesta.

Raportul arată că tinerii din America Latină sunt în mod deosebit afectaţi, aproximativ jumătate dintre victime având vârste între 15 şi 29 de ani. Mai mult, majoritatea crimelor sunt comise cu ajutorul armelor de foc. “Peste 75% dintre crime sunt realizate cu arme”, a spus Robert Mggah. Media globală este de 40%.

Criza de securitate a intrat în centrul atenţiei în acest an, în condiţiile în care cele mai violente naţiuni din lume se îndreaptă spre urnele de votare. Columbia şi Venezuela vor avea alegeri prezidenţiale în mai, în timp ce Mexic va vota pe 1 iulie, iar Brazilia în octombrie.

 

×