x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza migraţiei: Extremişti de dreapta au protestat de pe Poarta Brandenburg din Berlin

Criza migraţiei: Extremişti de dreapta au protestat de pe Poarta Brandenburg din Berlin

27 Aug 2016   •   16:15
Criza migraţiei: Extremişti de dreapta au protestat de pe Poarta Brandenburg din Berlin

În jur de 15 membri ai unui grupuscul de extremă-dreapta au escaladat sâmbătă Poarta Brandenburg, monumentul emblematic al Berlinului, pentru a protesta împotriva politicii guvernului de primire a migranţilor, a anunţat poliţia locală, informează AFP.

Aceşti militanţi ai grupării "Mişcarea identitară" au reuşit să urce în mijlocul zilei pe edificiul situat în inima capitalei germane şi să desfăşoare două pancarte pe cvadriga situată în vârf, dintre care una proclama "Frontiere sigure, viitor sigur".

Mai multe zeci de poliţişti au încercuit monumentul şi i-au convins pe protestatari să coboare. Aceştia au fost controlaţi şi lăsaţi liberi, însă "se vor alege cu urmăriri pentru infracţiuni în domeniul legislaţiei privind dreptul de întruniri şi intruziune ilegală" într-o clădire publică, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale. Acţiunea a durat în jur de o oră.

Pe pagina sa de Facebook, grupusculul a precizat că a ales special ziua porţilor deschise de la guvernul german din această sâmbătă, consacrată anul acesta în mod concret problemelor de integrare a migranţilor, pentru a-şi organiza acţiunea.

Peste un milion de migranţi, în special refugiaţi din Siria, au sosit în Germania în 2015, suscitând temeri în rândul populaţiei germane cu privire la capacitatea ţării de a-i integra.

Cancelarul federal german Angela Merkel şi-a înăsprit în acest an politica de primire a migranţilor, însă refuză să închidă frontierele în faţa refugiaţilor şi asigură că Germania, în calitate de primă putere economică, are capacitatea de a-i integra.AGERPRES

×