x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu o datorie de 18,5 miliarde de dolari, oraşul american Detroit s-a declarat în FALIMENT

Cu o datorie de 18,5 miliarde de dolari, oraşul american Detroit s-a declarat în FALIMENT

19 Iul 2013   •   08:10
Cu o datorie de 18,5 miliarde de dolari, oraşul american Detroit s-a declarat în FALIMENT

Detroit, locul de origine al automobilului, a devenit joi cel mai mare oraş american care s-a declarat în faliment, potrivit unor documente judiciare consultate de către AFP. Pentru o perioadă de timp o adevărată bijuterie a industriei, Detroit a pierdut jumătate de populaţie în 60 de ani, iar marile grupuri au abandonat în mod treptat oraşul, o lovitură grea pentru veniturile sale fiscale.

"Locuitorii din Detroit (...) merită o foaie de parcurs care să le permită să iasă din spirala care îi antrenează spre servicii publice tot mai puţin performante. Declararea falimentului este unica soluţie care va permite oraşului Detroit să redevină stabil şi viabil", a argumentat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan, într-o scrisoare care însoţeşte actul depus la un tribunal.

Oraşul Detroit a trecut de la aproximativ 1,8 milioane de locuitori în 1950, la aproximativ 695.000 în prezent. Această scădere este însoţită de un exod masiv de întreprinderi şi o prăbuşire a veniturilor fiscale.

În mod progresiv, numeroase servicii publice a fost necesar să fie reduse, spre exemplu, iluminatul fiind asigurat pe timpul nopţii în anumite cartiere doar în unele cartiere. Sufocat, oraşul a anunţat luna trecută un default pentru o parte a datoriei sale totale în valoare de 18,5 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: detroit faliment datorie publica