x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cuib de viespi mare de un metru, găsit în patul unei camere neglijate de proprietari

Cuib de viespi mare de un metru, găsit în patul unei camere neglijate de proprietari

28 Aug 2014   •   14:08
Cuib de viespi mare de un metru, găsit în patul unei camere neglijate de proprietari

Un cuib lat de un metru şi adânc de 30 de centimetri a fost construit de viespi în patul proprietarilor unui apartament din Winchester, Anglia.

John Birkett, care are o firmă de exterminat dăunători, spune că în 45 de ani de carieră nu s-a mai confruntat cu o situaţie atât de gravă.

Acesta a spus că a găsit cuibul într-o cameră neglijată de proprietarii unui apartament de cinci camere şi că cel mai probabil viespile au intrat printr-o fereastră foarte mică ce fusese lăsată deschisă.

Acesta estimează că a fost nevoie de câteva luni pentru a fi construit un cuib de asemenea dimensiuni. Brikett spune că proprietarii i-au cerut să salveze o cuvertură care avea valoare sentimentală, însă operaţiunea a fost mult mai delicată decât se aştepta.

"Când am încercat să trag cuvertura, m-am trezit cu o veritabilă explozie de viespi. Probabil că erau 5.000 de viespi în cuib", a spus acesta.

Brikett s-a îmbrăcat din cap până în picioare cu un costum de protecţie pentru a se apăra de viespi, tratând camera cu insecticid vreme de o oră.

Apoi a rupt cuibul în bucăţi pentru a putea scăpa de el. Cuibul nu acoperea doar patul, dar fusese "săpat" şi în saltea.

"Sincer să fiu, cuibul era o minunată operă de artă. Mi-a părut rău că a trebuit să omor viespile, nu-mi face niciodată plăcere, însă trebuie să fac asta pentru că este vorba de dăunători", a mai spus Brikett. 

×
Subiecte în articol: viespi