x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum scapă Donald Trump de demitere. Artificiul care îi dezarmează pe democrați

Cum scapă Donald Trump de demitere. Artificiul care îi dezarmează pe democrați

14 Ian 2021   •   08:19
Cum scapă Donald Trump de demitere. Artificiul care îi dezarmează pe democrați
Sursa foto: Hepta

Președintele Donald Trump își va încheia mandatul integral fără a fi finalizată procedura de demitere inițiată de democrați. Senatul Statelor Unite nu va putea finaliza procedura privind inculparea preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii înainte de încheierea mandatului actualului lider de la Casa Albă, afirmă senatorul Mitch McConnell, liderul grupului republican.

"Procedurile în Senat vor începe la prima reuniune programată după primirea articolului de inculpare trimis de Camera Reprezentanţilor", a declarat Mitch McConnell. Astfel, Senatul SUA se va întruni pe 19 ianuarie, cu o zi înainte de învestirea în funcţie a noului preşedinte, Joseph Biden.

"Ţinând cont de regulile, procedurile şi precedentele din Senat în procese intentate preşedinţilor, pur şi simplu nu este nicio şansă ca un proces corect şi serios să se încheie înainte de învestirea preşedintelui Joseph Biden, săptămâna viitoare", a explicat senatorul Mitch McConnell, liderului grupului republican din Senatul SUA.

"În contextul acestei realităţi, cred că cel mai bun lucru pentru naţiunea noastră ar fi ca membrii Congresului şi puterea executivă să petreacă următoarele şapte zile concentrându-se în totalitate pe facilitarea învestirii în siguranţă şi transferului ordonat al puterii către viitoarea Administraţiei Biden", a subliniat Mitch McConnell, potrivit CNN şi CBS News.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Donald Trump Mitch McConnell demitere