x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova, analizează contestația depusă de Andrei Năstase

Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova, analizează contestația depusă de Andrei Năstase

25 Iun 2018   •   11:27
Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova, analizează contestația depusă de Andrei Năstase

Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova urmează să examineze luni contestaţia depusă de Andrei Năstase, unul din liderii opoziţiei proeuropene şi câştigătorul alegerilor pentru fotoliul de la primar al Chişinăului, la deciziile Judecătoriei Chişinău şi Curţii de apel privind invalidarea alegerilor pentru primărie, informează mass-media moldovene. 

Cele două instanţe au invalidat scrutinul municipal, motivând că Andrei Năstase şi adversarul său din turul doi, socialistul Ion Ceban, au făcut apeluri de mobilizare la vot în ziua alegerilor pe reţele de socializare, calificând gestul lor drept agitaţie electorală. 

Opoziţia susţine că deciziile instanţelor de judecată au fost luate la presiunea guvernării, care însă a negat că ar avea vreo implicare. 

Departamentul de Stat al SUA, Uniunea Europeană, precum şi mai multe misiuni diplomatice acreditate la Chişinău au transmis mesaje în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile legate de invalidarea scrutinului local câştigat de unul din liderii opoziţiei proeuropene. 

Mai multe mii de persoane au protestat duminică la Chişinău împotriva deciziei de invalidare a alegerilor municipale. Mai mulţi locuitori ai Capitalei au rămas în cursul nopţii de duminică spre luni în faţa sediului parlamentului, urmând ca pe parcursul zilei să-şi continue protestul la CSJ, începând cu ora 15:30, atunci când începe şedinţa de judecată, relatează Jurnal.md. 

Potrivit publicaţiei citate, recursul la Curtea Supremă de Justiţie împotriva deciziilor Judecătoriei Chişinău şi Curţii de Apel privind anularea alegerilor din Chişinău şi, respectiv, menţinerea acestei hotărâri va fi examinat de magistraţii Ion Druţă, Luiza Gafton şi Victor Burduh. AGERPRES

×