x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Curtea Supremă din India a anulat căsătoria dintre o hindusă şi un tânăr musulman de teama jihadiştilor

Curtea Supremă din India a anulat căsătoria dintre o hindusă şi un tânăr musulman de teama jihadiştilor

21 Aug 2017   •   12:10
Curtea Supremă din India a anulat căsătoria dintre o hindusă şi un tânăr musulman de teama jihadiştilor
Sursa foto: Picasa

Curtea Supremă din India a aprobat decizia de a anula căsătoria unei tinere de 24 de ani şi să o forţeze să se întoarcă la casa părinţilor, deoarece aceasta s-a căsătorit cu un bărbat musulman, scrie The Guardian.

Femeie, Akhila Ashokan, s-a convertit la islam când studia medicina în Tamil Nadu. Anul trecut, aceasta l-a întâlnit pe Shafin Jahan, un musulman cu care s-a căsătorit în decembrie. Tatăl fetei a cerut ajutorul autorităţilor pentru a o aduce pe fată înapoi sub custodia sa.

În mai, Curtea Supremă a anulat nunta şi a forţat-o pe tânără să se întoarcă la casa părinţilor în Kottayam, deşi aceasta nu şi-a dorit. În judecata controversată s-a afirmat că tânăra era “slabă şi vulnerabilă, putând fi exploatată în multe feluri”.

Miercuri, Curtea Supremă a decis că Agenţia de Investigaţie Naţională a Indiei, care investighează terorismul, trebuie să evalueze dacă Akhila Ashokan s-a convertit la islamism din proprie dorinţă sau parte a unei “iubiri pentru jihad” – cuvinte folosite de grupuri marginale hinduse prin care afirmă că bărbaţii musulmani forţează femei hinduse să se căsătorească cu ei.

Tânăra nu a mai avut voie să intre în contact cu oricine altcineva din afara casei parentale din mai. Reporterii locali au spus că aceasta nu are acces la telefon şi la internet, iar casa este păzită de ofiţeri de la poliţie. Un ofiţer al poliţiei a declarat pentru presa locală că această izolare socială a aruncat tânăra în depresie.

 

×
Subiecte în articol: jihad india curtea supremă musulman hindus