x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în Indonezia: 3 morţi şi 12 răniţi

Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în Indonezia: 3 morţi şi 12 răniţi

de Mediafax    |    19 Aug 2012   •   06:27
Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în Indonezia: 3 morţi şi 12 răniţi

Trei persoane au murit in timpul seismului cu magnitudinea de 6,3 produs sambata pe insula Sulawesi din centrul Indoneziei, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Cutremurul s-a produs in apropiere de regiunile muntoase Parigi Moutong si Sigi, generand panica in randul locuitorilor care au fugit, ingroziti, din case.

"Dispunem de informatii potrivit carora trei persoane au murit, dintre care un baiat in varsta de noua ani", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Agentiei nationale pentru gestionarea dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho. Douasprezece persoane au fost ranite si 40 de case avariate.

Seismul s-a produs la 56 de kilometri sud-est de orasul Palu, la ora 17.40 (12.40 ora Romaniei) si la o adancime de 20 de kilometri.

Locuitorii din cartierele Parigi Moutong si Sigi, situate in apropiere de epicentru, au descris miscari telurice violente timp de aproximativ 15 secunde si panica locuitorilor care au iesit din case.

Arhipelagul indonezian este situat pe Cercul de Focal Pacificului, unde placile continentale intra in coliziune si sunt la originea unei importante activitati seismice si vulcanice.

×
Subiecte în articol: cutremur seism indonezia