x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 7,3 pe scara Richter de la graniţa dintre Iran și Irak. Peste 168 de morţi și 1650 de răniţi

Cutremur de 7,3 pe scara Richter de la graniţa dintre Iran și Irak. Peste 168 de morţi și 1650 de răniţi

13 Noi 2017   •   08:35
Cutremur de 7,3 pe scara Richter de la graniţa dintre Iran și Irak. Peste 168 de morţi și 1650 de răniţi

Un cutremur resimţit duminică seara pe o mare parte din teritoriul Irakului, inclusiv la Bagdad, s-a soldat cu un număr mare de victime în Kurdistanul irakian şi în Iran, informează agenţiile internaţionale de presă.

UPDATE 08:00 Sunt cel puţin 168 de persoane care şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 1.650 de oameni au fost răniţi, în timp ce echipele de salvare caută zeci de oameni sub dărâmături, potrivit ultimului bilanţ al victimelor.

Serviciul de monitorizare geologică din Statele Unite (USGS) a estimat magnitudinea seismului la 7,3, Centrul de Cercetări Geografice din Germania la 7,2; adâncimea la care s-a produs mişcarea tectonică a fost de 33,9 km, potrivit USGS. Epicentrul a fost localizat în provincia Sulaimaniyah din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, în apropierea frontierei cu Iranul.

Televiziunea de stat de la Teheran a transmis că în vestul Iranului şi-au pierdut viaţa cel puţin 60 de oameni, iar peste 300 au fost răniţi; au fost afectate mai multe sate, în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică.

Ministrul sănătăţii din Kurdistanul irakian, Hama Rasheed, a prezentat un bilanţ provizoriu în regiune: patru morţi. Autorităţile locale au raportat cel puţin 50 de răniţi.

Potrivit unor relatări din presa locală, seismul a fost resimţit până în Turcia şi Kuweit. Organizaţia Semiluna Roşie din Turcia a anunţat că a trimis o echipă de salvare de la Erbil în zona grav afectată din nordul Irakului, informează agenţia Anadolu. Ministrul turc al sănătăţii, Ahmet Demircan, a declarat că ţara sa este gata să ofere ajutor Irakului, în cazul unei solicitări. AGERPRES/(AS - editor: Marius Hosu)

FOLOSIREA ACESTEI ŞTIRI ÎN MEDIUL ONLINE IMPLICĂ CITAREA SURSEI CU LINK SPRE www.agerpres.ro

×