x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de peste 5 grade în centrul Italiei

Cutremur de peste 5 grade în centrul Italiei

18 Ian 2017   •   12:07
Cutremur de peste 5 grade în centrul Italiei

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs miercuri în centrul Italiei la ora locală 10:25 (09:25 GMT), informează AFP şi EFE. Mişcarea seismică s-a resimţit în regiunile Lazio, Abruzzo şi Marche, deja lovite de o serie de seime în august şi octombrie, precum şi la Roma. 

Potrivit EFE, epicentrul pare să se afle în aceeaşi zonă în care s-a produs cutremurul devastator din 24 august care a provocat 298 de decese şi cele din 30 octombrie care s-au soldat doar cu pagube materiale.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs miercuri în centrul Italiei, la o adâncime de 10 kilometri, la ora locală 10:25 (09:25 GMT), la 104 kilometri nord-est de Roma şi la doar 7 kilometri de oraşul Amatrice, provincia Lazio, afectat grav de un cutremur puternic în august trecut, informează USGS pe site-ul său. 

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia (INGV), epicentrul a fost stabilit între localităţile Montereale, Capitignano, Campotosto din regiunea Abruzzo din provincia L'Aquila, şi Amatrice din regiunea Lazio, provincia Rieti. Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube. INGV a stabilit adâncimea seismului la 9 kilometri, potrivit EFE. Mişcarea seismică s-a resimţit şi în capitală. 

În aceeaşi zonă s-a produs cutremurul devastator din 24 august anul trecut care a provocat 298 de decese şi cele din 30 octombrie care s-au soldat doar cu pagube materiale, iar la 6 aprilie 2006 provincia L'Aquila a suferit un cutremur devastator în care au murit 308 persoane, aminteşte EFE. 

Recentele cutremure din Italia au reconfigurat mai mult de 600 de kilometri pătraţi de teren, coborând zonele din jurul epicentrului cu până la 70 de centimetri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia, conform Reuters.

AGERPRES

×