x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur puternic în Java. Peste 2.000 de oameni, evacuați

Cutremur puternic în Java. Peste 2.000 de oameni, evacuați

19 Apr 2018   •   11:42
Cutremur puternic în Java. Peste 2.000 de oameni, evacuați

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea de 4,4 grade, produs în zona centrală a insulei Java din Indonezia, a provocat două decese, alte 21 de persoane au fost rănite, iar peste 300 de clădiri au fost avariate, a anunțat joi un oficial indonezian, potrivit agenției de știri Xinhua.

Peste 2.000 de persoane au fost nevoite să se refugieze în centre de evacuare în urma seismului, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenției indoneziene pentru gestionarea dezastrelor naturale.

Cutremurul, care a avut epicentrul la o adâncime de doar 4 kilometri, s-a produs miercuri după-amiază în zona centrală a insulei Java, potrivit Agenției de Geofizică și Meteorologie de la Jakarta.

Cea mai afectată de cutremur a fost zona Kalibening din districtul Banjarnegara, unde solul instabil a amplificat efectele seismului, a transmis Sutopo Purwo Nugroho, precizând că peste 300 de locuințe, patru moschei și două școli au fost suferit pagube majore.

 Indonezia este situată în zona activă geologic numită Cercul de Foc al Pacificului, aici înregistrându-se un număr mare de seisme și erupții vulcanice.

×