x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CUTREMURĂTOR: Marşul fantomelor soldaţilor morţi în Al Doilea Război Mondial. Ce a surprins un maior în fotografiile sale

CUTREMURĂTOR: Marşul fantomelor soldaţilor morţi în Al Doilea Război Mondial. Ce a surprins un maior în fotografiile sale

28 Sep 2012   •   07:07
CUTREMURĂTOR: Marşul fantomelor soldaţilor morţi în Al Doilea Război Mondial. Ce a surprins un maior în fotografiile sale

Cand maiorul britanic John Tulloch a decis sa refaca "marsul mortii" parcurs in 1945 de soldatii australieni si britanici nu s-a gandit ca fotografiile sale vor surprinde ceva atat de spectaculos, scrie Daily Mail.

Ofiterul in rezerva a mers pe urmele celor 2.400 de soldati care au trecut prin Borneo, la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Doar sase soldati au supravietuit traseului, ceilalti sfarsid de foame, epuizare sau in lupta.

Dupa ce a facut mai multe fotografii, Tulloch le-a analizat atent si a observat umbrele din imagini, care semanau foarte bine cu siluetele soldatilor care si-au pierdut viata in acea regiune.

Explicatia specialistilor a fost ca acele umbre sunt de fapt reflexia data de geamurile masinii, nicidecum prezenta unor fantome.

"Cand m-am uitat prima data la fotografii nu am observat formele. M-am uitat din nou, mai tarziu, si am incremenit. Am vazut formele a 17 sau 18 fantome iesind din jungla. Am aratat pozele prietenilor si ei mi-au spus ca este extraordinar ceea ce vad. Unii au refuzat sa priveasca fotografiile considerand ca este prea infricosator. Cred totusi ca exista o explicatie pentru acele umbre", a declarat maiorul.

×