x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Damascul dezminte prezenţa trupelor ruse

Damascul dezminte prezenţa trupelor ruse

08 Sep 2015   •   17:26
Damascul dezminte prezenţa trupelor ruse

Regimul de la Damasc a dezminţit prezenţa de trupe sau activităţi militare ale Rusiei pe teritoriul sirian, după ce americanii şi-au exprimat preocuparea în legătură cu o eventuală angajare a Moscovei în Siria, aflată în conflict, relatează marţi AFP.

''Nu este absolut nimic adevărat din tot ceea ce se spune în ultimele zile. Nu există forţe ruseşti şi nu are loc nicio activitate militară rusă, nici terestră, nici maritimă, nici aeriană'', a afirmat luni seara ministrul sirian al informaţiilor, Omrane Al-Zohbi, la postul de televiziune Al-Manar, care aparţine Hezbollahului şiit libanez, un aliat al regimului sirian.

''Este vorba de o idee fabricată de către serviciile de informaţii occidentale şi arabe pentru a da impresia că statul sirian a slăbit până în punctul de a cere ajutor direct din partea ţărilor prietene'', a adăugat Al-Zohbi, referindu-se la Rusia, principalul susţinător al Damascului de la izbucnirea revoltei antiregim în martie 2011.

Sâmbătă, secretarul de stat al SUA, John Kerry, l-a contactat telefonic pe omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru a-i aduce la cunoştinţă faptul că Washingtonul este preocupat în legătură cu o eventuală angajare militară a Rusiei în Siria, fapt ce ''ar provoca o escaladare a conflictului''. agerpres.ro

×