x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dansul lui Elvis Presley, interzis într-o piesă de liceu, pentru că e prea obscen

Dansul lui Elvis Presley, interzis într-o piesă de liceu, pentru că e prea obscen

04 Ian 2013   •   19:49
Dansul lui Elvis Presley, interzis într-o piesă de liceu, pentru că e prea obscen

O piesă de teatru ce urma să fie jucată de elevii unui liceu din statul american Utah a foat mai întâi anulată, apoi modificată pentru că anumite scene presupuneau ca elevii să danseze pe piese de Elvis, în maniera care l-a făcut celebru pe cântăreţ.

Părinţii elevilor au considerat că dansul care presupune mişcări de şolduri este prea obscen pentru a fi prezentat pe scenă de şi pentru adolescenţi.

Piesa "All Shook Up" a fost pregătită de elevii liceului "Herriman", dintr-o suburbie a oraşului Salt Lake City. Jucat pe Broadway, în 2005, spectacolul combină piesa "A douăsprezecea noapte", de Shakespeare, cu cântece şi dansuri ale lui Elvis Presley.

Potrivit lui Steven Dunham, reprezentant al inspectoratului şcolar de care aparţine liceul respectiv, părinţii s-au plâns că dansurile "a la Elvis" din anumite părţi ale piesei sunt prea obscene pentru a fi jucate de adolescenţi.

Iniţial piesa a fost anulată, apoi a fost obţinut acordul producătorului muzicalului, Joe DiPietro, pentru modificarea spectacolului. Scenele de dans prea îndrăzneţe au fost scoase.

Presley, care a murit în 1977, a stârnit multe controverse, în 1956, când a apărut pentru prima dată la televizor.

Mişcările de şolduri ale cântăreţului au fost considerate, la acea vreme, obscene, pentru că ar fi sugerat un act sexual. De altfel, o poreclă a cântăreţului a fost "Elvis the pelvis" (Elvis pelvisul) tocmai din acest motiv. 

×