x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce a fost arestat șeful campaniei lui TRUMP

De ce a fost arestat șeful campaniei lui TRUMP

de Dan Constantin    |    17 Iun 2018   •   13:38
De ce a fost arestat șeful campaniei lui TRUMP

Un procuror din New York a admis cererea de arestare a lui Paul Manafort, fost șef al campaniei electorale a lui Donald TRUMP. Cererea a fost depusă doarece anchetatorii conduși de Robert Mueller consideră că Manafort a încercat să influențeze doi martori în cercetările privind influența Rusiei în alegerile din SUA.

Manafort este cercetat pentru activități de lobby în favoarea lui Victor Ianukovici, fost președinte pro-rus al Ucrainei.

Manafort ar fi primit 2,5 milioane dolari de la un așa numit ,,Grup Habsburg” pentru sprijinirea lui Ianukovici în perioada 2012-2013, în grupul respectiv fiind inclus și un fost cancelar german nenumit.Prin intermediul lui Klimnik, un translator care lucrase pentru Manafort, acesta a încercat să influențeze depozițiile a doi martori care colaborează cu anchetatorii.

 Președintele Trump a declarat că arestarea lui Manafort ,,este nedreaptă”, dr a adăugat că acesta a avut o contribuție redusă în campania lui electorală.

 Publicația The Hill citează procurori din afacerea Watergate care apreciază că arestarea lui Manafort are ca scop o colaborare a acestuia cu anchetatorii pentru a evita o condamnare pe viață.

×