x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce Donald Trump castiga intotdeauna?

De ce Donald Trump castiga intotdeauna?

07 Dec 2017   •   16:23
De ce Donald Trump castiga intotdeauna?
Sursa foto: HANNAH MCKAY

Presedintelui Donald Trump ii place sa joace golf. Se pare ca acolo, pe terenurile de golf, prefera Trump sa rezolve treburile. Destul de des invita senatori la o partida de golf, pentru a obtine sprijinul lor intr-o chestiune sau alta.

 

Stilul de munca al presedintelui Trump nu este intotdeauna ideal. Uneori parca ar fi prea zgomotos si face un rau pe care l-ar fi putut evita, scrie BBC. La golf, un jucator isi permite sa greseasca: sa trimita la intamplare o minge in lac sau in padure, nu conteaza. Esential este ca jucatorul sa iasa din situatia aparuta.

Lovitura salvatoare rezolva totul. De fiecare data cand se crede ca nimic nu-l mai poate salva pe presedintele Trump, el reuseste oarecum sa trimita mingea acolo unde trebuie. In ultimele zile, s-a scris mult in presa internationala despre eventualele legaturi dintre membri echipei electorale a lui Trump cu Rusia, ancheta condusa de procurorul special Robert Mueller.

De multe ori astepti ca ziarele sa iasa cu ceva nou la fiecare ora, ca subiectele se vor intinde pe saptamani la rand, dar totul se termina brusc, precum o ploaie de primavara. Iar noi, cititorii sau telespectatorii posturilor de stiri, ramanem sa asteptam aparitia altui scandal.

Pe Twitter, Trump a scris ca reputatia FBI a fost distrusa. Cateva zile mai tarziu, subiectul nu mai interesa pe nimeni. "Cred ca majoritatea majoritatea americanilor, in special cei care, la randul lor, au votat cu Trump, interpreteaza toata agitatia din jurul lui Trump drept un fundal informational. Pentru ei, mult mai important este ca Senatul a aprobat proiectul de lege privind reducerea poverii fiscale, act normativ care ii avantajeaza mai degraba pe bogati decat pe saraci", constata autorul articolului de la BBC.

Intre timp, salariile cresc, somajul se afla la un nivel foarte scazut, iar unele sectoare de activitate inregistreaza chiar deficit de forta de munca. Pe de alta parte, marile companii promit ca reducerea impozitelor corpoative va antrena un plus de investii, ceea ce inseamna aparitia de noi locuri de munca si o alta crestere a salariilor. Iar daca pensia este corelata cu indicele bursier, e sarbatoare in fiecare zi: pe Wall Street, cursul actiunilor companiilor cotate afiseaza o ascensiune neobisnuita. Dar este semn cert ca increderea revine. 

Pe acest fundal, vestile legate de investigatia privind ingerinta Rusiei in alegerile americane de anul a devenit plictisitoare. Starea generala de spirit s-a schimbat. Daca presedintele va reusi sa duca la bun sfarsit reforma fiscala, daca economia va continua sa prinda puteri si daca Trump va evita situatii scandaloase, votul urmator va aduce o noua victorie? In golf, un jucator poate avea noroc sau jocul lui sa nu ofere spectacolul asteptat de public. In ultima instanta, nu conteaza, daca mingea ajunge unde trebuie, iar el iese invingator, concluzioneaza semnatarul materialului de pe BBC. 

×
Subiecte în articol: presedintele trump sua jucator de golf