x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce este Rusia vinovata de atacurile din scolile americane?

De ce este Rusia vinovata de atacurile din scolile americane?

18 Feb 2018   •   11:07
De ce este Rusia vinovata de atacurile din scolile americane?
Sursa foto: Shealah Craighead

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a sugerat că FBI ar fi putut împiedica atacul armat comis într-o şcoală din Florida dacă "nu pierdea o gramada de timp" cu investigaţia privind presupusul amestec al Rusiei în alegeri. "E foarte trist că FBI a ratat toate semnalele transmise de atacatorul de la şcoala din Florida. Este acceptabil", a scris Trump pe Twitter.

 

"Ei pierd atât de mult timp încercând să demonstreze amestecul rus în campania Trump - nu există nicio ingerinţă", a adăugat el. Comentariile preşedintelui intervin după ce Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a recunoscut că a primit un pont despre autorul atacului, Nikolas Cruz în vârstă de 19 ani, dar l-a ignorat.

Anterior, sute de elevi au ieşit în stradă la Fort Lauderdale cerând legi mai stricte cu privire la arme, după atacul de miercuri, când Cruz a ucis 17 persoane şi a rănit grav alte cel puţin 14 la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, cu o armă de asalt semiautomată AR-15. El a fost arestat în aceeaşi zi şi inculpat pentru crime.

Vineri, FBI a recunoscut că nu a reacţionat la un avertisment din partea unui apropiat al atacatorului, care telefonase în 5 ianuarie pentru a informa despre comportamentul dezordonat al lui Cruz şi despre ameninţările acestuia. FBI fusese atentionat inclusiv in legatura cu comentariile de pe YouTube ale lui Cruz, in care acesta amenintase ca "voi fi un trăgător profesionist în şcoli". Expertii FBI nu au făcut conexiunea între cele două elemente.

Pe acest fundal, Trump i-a atacat de asemenea pe democraţi pentru eşecul lor de a trece legislaţia privind controlul armelor."De ce democraţii nu au adoptat legislaţia privind controlul armelor când au avut şi Camera & Senatul în timpul administraţiei Obama. Pentru că nu au vrut, iar acum doar vorbesc!", a scris Trump. AGERPRES

×