x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De frica rușilor. și-a construit un buncăr antiatomic impresionant

De frica rușilor. și-a construit un buncăr antiatomic impresionant

de Agerpres    |    22 Noi 2014   •   18:31

Poliţia germană a anunţat că a reţinut un bărbat care, de 'teama' unui eventual atac din partea Rusiei, şi-a construit sub casă un buncăr unde şi-a adunat un adevărat arsenal şi numeroase rezerve de hrană, relatează AFP.

Alertată de o plângere, poliţia a percheziţionat la mijlocul acestei săptămâni locuinţa bărbatului, un electrician în vârstă de 59 de ani din Kelheim, în Bavaria (sudul Germaniei).

În această pivniţă transformată în adăpost antiatomic, anchetatorii au confiscat zeci de arme de diferite dimensiuni, circa 20.000 de cartuşe şi 40 kg de materiale pentru fabricarea de explozibili.

Bărbatul a explicat că se temea de ameninţarea pe care, în opinia sa, o reprezintă Rusia, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei din Bavaria. "Nu ştim când a început construcţia. El a construit totul de unul singur", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Inculpatul şi-a echipat structura subterană cu sisteme de aerisire şi de aprovizionare cu apă fabricate de el însuşi şi a adunat rezerve de alimente.

Anchetatorii au precizat că au avut nevoie de trei zile, de marţi până joi, pentru a explora 'vastul' buncăr privat, folosind echipamente grele pentru a sparge zidurile.

Bărbatul nu prezenta semne că ar avea probleme psihiatrice şi nu părea a fi un extremist. El a fost arestat pentru deţinere ilegală de arme şi pentru încălcarea legii privind materialele explozive.

×