x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De la 'Sex and the City', la funcţia de guvernator de New York

De la 'Sex and the City', la funcţia de guvernator de New York

20 Mar 2018   •   09:09
De la 'Sex and the City', la funcţia de guvernator de New York

Cynthia Nixon, una dintre vedetele serialului de televiziune 'Sex and the City' şi-a lansat campania pentru candidatura la funcţia de guvernator al statului New York.

 

Nixon, care a jucat rolul unei femei de carieră, Miranda Hobbes în serialul de succes produs de HBO, difuzat din 1998 până în 2004, şi-a anunţat candidatura pe contul său de Twitter invocând dragostea pentru New York şi promovând politici progresiste. "Iubesc New York, iar astăzi îmi anunţ candidatura pentru funcţia de guvernator", a declarat actriţa în vârstă de 51 de ani.

Printre principalele sale obiective ea a enumerat îmbunătăţirea asistenţei medicale şi repararea sistemului de transport subteran "defect" din New York City. "Ne-am săturat de politicieni cărora le pasă mai mult de titlurile din presă şi de putere decât de noi", a spus ea într-o înregistrare video publicată pe Twitter. "Nu mai poate fi vorba doar de afaceri, ca de obicei", a adăugat ea.

Nixon este căsătorită cu activista Christine Marinoni. Cuplul are împreună un fiu. De asemenea, Nixon are doi copii dintr-o relaţie anterioară. "Mie mi s-a oferit o şansă, pe care nu o prea întrezăresc pentru copiii de astăzi din New York", afirmă ea în înregistrarea video. "Liderii noştri ne dezamăgesc", a adăugat vedeta.

Site-ul său pentru strângerea de fonduri o descrie drept o activistă liberală care "nu a fost cumpărată şi plătită pentru anumite interese". De asemenea, se menţionează că Nixon nu va accepta contribuţii din partea companiilor. "În schimb, campania noastră va fi susţinută de oameni", se precizează pe site.

Astfel, Nixon va deveni contracandidata actualului guvernator Andrew Cuomo şi a fostului senator de stat Terry W Gipson la alegerile primare din septembrie. Alegerile se vor desfăşura în noiembrie, iar sansele artistei par minime în acest moment. Potrivit unui sondaj realizat de Siena College Research Institute, Cuomo se bucură de încrederea a 66% dintre alegători, iar Nixon de simpatia a 19% din electorat. AGERPRES

×