x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Degringoladă la cel mai important cotidian japonez. Cum se inventau articole şi interviuri în redacţie

Degringoladă la cel mai important cotidian japonez. Cum se inventau articole şi interviuri în redacţie

14 Sep 2014   •   16:34
Degringoladă la cel mai important cotidian japonez. Cum se inventau articole şi interviuri în redacţie
Sursa foto: Degringoladă la cel mai important cotidian japonez. Cum se inventau articole şi interviuri în redacţie

Publicaţia japoneză Asahi Shimbun, criticată în ultimele luni pentru maniera de relatare a cazurilor “femeilor de confort” racolate de militarii japonezi în Al Doilea Război Mondial, a recunoscut duminică faptul că a inventat un interviu cu preşedintele companiei Nintendo, Satoru Iwata, scrie The Japan Times.

Într-o declaraţie publicată în ediţia sa duminicală, Asahi Shimbun afirmă că a produs un articol în iunie 2012 care părea a fi un interviu cu preşedintele Nintendo, Satoru Iwata, deşi în realitate ziarul a compilat opinii postate de Iwata pe website-ul companiei Nintendo.

Aşa-zisul interviu a apărut pe 8 iunie 2012 într-un articol ce includea interviuri cu reprezentanţii principalelor companii japoneze ce produc jocuri video. Publicaţia Asahi Shimbun solicitase un interviu cu conducerea Nintendo, dar a fost refuzată. În această situaţie, ziarul i-a comunicat companiei Nintendo că doreşte să scrie un articol prin compilarea opiniilor postate pe website-ul companiei.

Cotidianul a continuat publicarea articolului, susţinând că a avut aprobarea din partea Nintendo, însă aceasta i-a prezentat ulterior cotidianului Asahi Shimbun un protest legat de faptul că respectivele opinii şi remarci păreau a fi un interviu. Publicaţia a prezentat scuze producătorului de jocuri video.

În declaraţie, Asahi Shimbun precizează că va prezenta scuze publice şi cititorilor săi.
Publicaţia Asahi Shimbun, cel mai mare cotidian japonez, a retras joi o relatare controversată despre Masao Yoshida, fostul director al centralei nucleare Fukushima, după ce a recunoscut că articolul conţinea informaţii eronate.


×