x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DESCOPERIRE MACABRĂ, la 60 de ani după prăbuşirea unui avion în Alaska. Anunţul făcut de PENTAGON

DESCOPERIRE MACABRĂ, la 60 de ani după prăbuşirea unui avion în Alaska. Anunţul făcut de PENTAGON

19 Iun 2014   •   09:35
DESCOPERIRE MACABRĂ, la 60 de ani după prăbuşirea unui avion în Alaska. Anunţul făcut de PENTAGON

Rămăşiţele a 17 militari morţi într-un accident de avion în Alaska, în 1952, au fost găsite la peste 60 de ani de la prăbuşire, a anunţat miercuri Pentagonul, preluat joi de AFP. Departamentul Apărării precizează că se caută şi celelalte 35 de cadavre.

Avionul militar C-124 Globemaster s-a prăbuşit pe 22 noiembrie 1952, după ce a decolat de la baza din Elmendorf (Alaska), având ca destinaţie statul Washington (nord-vest). Avea la bord 41 de pasageri şi 11 membri ai echipajului.

"Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cercetările nu au putut începe imediat. La sfârşitul lui noiembrie şi începutul lunii decembrie 1952, echipele de căutare nu au reuşit să descopere locul accidentului şi nici să găsească vreo victimă", menţionează Departamentul Apărării, potrivit AFP, citată de gerpres.

În iunie 2012, un elicopter al Gărzii Naţionale din Alaska a reperat resturi de avion în cursul unui antrenament efectuat la vest de Mount Gannett, iar cercetările lansate ulterior au confirmat că era vorba despre avionul prăbuşit în 1952.

Potrivit Departamentului ApărăriiAFP, s-a reuşit identificarea a 17 militari morţi în accident şi "urmează să fie căutate şi celelalte victime, iar locul accidentului va continua să fie supravegheat".


×