x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire ȘOC. Vaccinul Sputnik este contrafăcut. Formula unui renumit tratament anti COVID-19 a fost furată

Descoperire ȘOC. Vaccinul Sputnik este contrafăcut. Formula unui renumit tratament anti COVID-19 a fost furată

11 Oct 2021   •   20:00
Descoperire ȘOC. Vaccinul Sputnik este contrafăcut. Formula unui renumit tratament anti COVID-19 a fost furată

Spionii ruși au furat formula vaccinului anti COVID-19 produs de Oxford/AstraZeneca și au fost folosit-o pentru crearea vaccinului Sputnik, anunță publicația The Sun.

Serviciile de securitate spun că au dovada că unul dintre spionii lui Vladimir Putin a sustras datele.

Vaccinul Sputnik folosește o tehnologie similară cu cea a vaccinului conceput de Oxford/AstraZeneca.

Serviciile de informații sunt acum sigure că vaccinul rusesc a fost copiat. Se pare că datele au fost furate de un agent străin.

Anul trecut, serviciile au declarat că sunt "mai mult de 95%" sigure că hackeri sponsorizați de statul rus au vizat entitățile britanice, americane și canadiene care dezvoltau un vaccin Covid.

Ministrul de interne Damian Hinds a declarat luni: "Trăim într-o lume în care există o activitate de stat care încearcă să se angajeze în spionaj industrial și spionaj economic. Ne confruntăm cu amenințări de acest tip care sunt diferite, sunt mai sofisticate și sunt mai extinse decât au fost vreodată înainte. În mod constant există state străine care ar dori să pună mâna pe informații sensibile, inclusiv, uneori, pe secrete comerciale."

Downing Street a refuzat să comenteze.

Mediafax

×