x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DESCOPERIRE UNICĂ pe ISS! Ce au găsit oamenii de ştiinţă ataşat de pereţii exteriori ai avanpostului spaţial. "E INEXPLICABIL!" (VIDEO)

DESCOPERIRE UNICĂ pe ISS! Ce au găsit oamenii de ştiinţă ataşat de pereţii exteriori ai avanpostului spaţial. "E INEXPLICABIL!" (VIDEO)

20 Aug 2014   •   11:30
DESCOPERIRE UNICĂ pe ISS! Ce au găsit oamenii de ştiinţă ataşat de pereţii exteriori ai avanpostului spaţial. "E INEXPLICABIL!" (VIDEO)

Oamenii de ştiinţă ruşi susţin că a au făcut o descoperire "unică" în timp ce analizau probe luate de pe geamurile şi pereţii exteriori ai Staţiei Spaţiale Internaţionale. Specialiştii au rămas perplecşi în momentul în care au găsit urme fine de microorganisme marine, scrie Russia Today. Nu se ştie însă cum a ajuns planctonul marin în spaţiu.

Vladimir Soloviev, şeful segmentului rus de pe ISS, a declarat că rezultatele recente ale experimentelor demonstrează faptul că unele organisme sunt capabile să trăiască pe suprafaţa exterioară a avanspostului spaţial.

Unele studii sugerează că aceste organisme s-ar putea dezvolta chiar şi în condiţii ostile de zbor - temperaturi scăzute sau radiaţii.

"Rezultatul experimentului TEST este unic. Pe suprafaţa geamurilor exterioare ale Staţiei Spaţiale Internaţionale am găsit urme de plancton marin - microparticule. Planctonul în această fază de dezvoltare îl găsim la suprafaţa oceanului", a mai spus Soloviev.

Stația Spațială Internațională (ISS) este un avanpost experimental aflat în spațiu. ISS este un proiect la care participă cinci mari agenții spațiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) și ESA (o asociație de mai multe țări europene).

Imagini LIVE de pe Staţia Spaţială Internaţională:



Broadcast live streaming video on Ustream

×