x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Detalii despre Sayfullo Saipov, autorul atacului terorist din New York

Detalii despre Sayfullo Saipov, autorul atacului terorist din New York

01 Noi 2017   •   12:20
Detalii despre Sayfullo Saipov, autorul atacului terorist din New York
Sursa foto: St Charles county police depart

Bărbatul acuzat că a condus un camion, închiriat de la un depozit, pe o pistă de biciclete, lovind pedestranii şi bicicliştii în Manhattan, New York, marţi, este un cetăţean din Uzbekistan, care locuia în New Jersey şi era şofer Uber, potrivit The Guardian.

Detaliile despre Sayfullo Saipov, bărbatul în vârstă de 29 de ani, suspectat de atacul terorist care s-a solat cu moartea a opt oameni şi rănirea a 12 persoane în Manhattan, New York, marţi, sunt încă în curs de actualizare.

Acesta a fost împuşcat în abdomen de către poliţişti, după ce a intrat în coliziune cu autobuzul unei şcoli. Potrivit Departamentului de Poliţie din New York, Sayfullo Saipov avea asupra lui două arme false. În prezent, acesta se află în stare critică la spital.

Pe măsură ce autorităţile încearcă să pună cap la cap piesele care au dus la tragicul eveniment, unele detalii despre viaţa lui Sayfullo Saipov încep să iasă la iveală.

Saipov a intrat în Statele Unite ale Americii în 2010, legal. Iniţial, a locuit în Ohio. Florida, iar, ulterior, s-a mutat în Paterson, New Jersey.

Autorităţile nu au comentat încă despre motivaţiile pe care Saipov le-a avut în a comite atacul. Cu toate acestea, New York Times a scris că acesta se afla sub atenţia autorităţilor federale.

 

×