x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Detalii ŞOCANTE în cazul Pistorius: Anchetatorii au furat un ceas şi au contaminat arma crimei!

Detalii ŞOCANTE în cazul Pistorius: Anchetatorii au furat un ceas şi au contaminat arma crimei!

14 Mar 2014   •   12:51
Detalii ŞOCANTE în cazul Pistorius: Anchetatorii au furat un ceas şi au contaminat arma crimei!

Anchetatorii care s-au deplasat la locuinţa lui Oscar Pistorius după moartea prietenei acestuia, Reeva Steenkamp, pe 14 februarie 2013, au manipulat fără mănuşi arma crimei, iar un ceas de valoare care aparţinea sportivului a dispărut, a evocat vineri, în cadrul procesului care are loc la Pretoria, un poliţist sud-african, Giliam van Rensburg.

'Expertul în balistică a manipulat arma fără mănuşi. El scosese deja încărcătorul. I-am spus 'Ce faci?', iar el a zis 'îmi pare rău'. L-a pus la loc şi abia apoi şi-a scos mănuşile din buzunar', a adăugat omul legii, potrivit Agerpres.

Van Rensburg, care conducea în momentul respectiv un comisariat din apropiere, a fost totodată martorul furtului unui ceas al sportivului.

Ceasul făcea parte dintr-o colecţie de opt. Sora lui Oscar Pistorius, Aimee, venită la faţa locului să recupereze bunurile fratelui său, a luat un ceas din această cutie pătată de sânge,a precizat Giliam van Rensburg.

Fostul poliţist a explicat, totodată, că a adus în biroul său, pentru a o pune la loc sigur, uşa toaletei prin care Oscar Pistorius a tras patru gloanţe asupra Reevei Steenkamp. Uşa a fost ambalată în huse mortuare, iar van Rensburg a povestit că, în timpul transportului 'bucăţile şubrede ale uşii s-au mişcat'. Zece zile mai târziu sigiliile au fost rupte şi 'au căzut mici bucâţi' din uşă, când apărarea a dorit să o examineze.

Gafele anchetatorilor au fost deja puse în cauză anul trecut, în timpul audierilor preliminare pentru punerea în libertate sub cauţiune a lui Pistorius, la scurt timp după tragedie.

Şeful inspectorilor, Hilton Botha, a recunoscut că anchetatorii s-au perindat prin locul crimei fără să poarte protecţie pentru încălţăminte, înainte de a-i fi retrasă ancheta.

×