x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deznodământ în cazul răpirii fiului cel mic al lui 'El Chapo', baronul mexican al drogurilor

Deznodământ în cazul răpirii fiului cel mic al lui 'El Chapo', baronul mexican al drogurilor

21 Aug 2016   •   10:55
Deznodământ în cazul răpirii fiului cel mic al lui 'El Chapo', baronul mexican al drogurilor

Aşa-numitul "El Chapo" este încarcerat în închisoarea de la Ciudad Juarez, în aşteptarea unei eventuale extrădări în SUA, după evadarea sa dintr-o închisoare de maximă securitate în iulie 2015 printr-un tunel şi arestarea sa şase luni mai târziu.

Unul dintre fiii baronului mexican al drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman, Jesus Guzman, a fost eliberat, sâmbătă, după ce la începutul săptămânii fusese răpit de un grup de indivizi înarmaţi în staţiunea balneară Puerto Vallarta, transmite agenţia EFE.

Împreună cu el au fost eliberate şi celelalte cinci persoane sechestrate tot atunci, a indicat unul dintre cei răpiţi, care însă a cerut să nu i se dezvăluie identitatea. Aceeaşi sursă a menţionat că eliberarea a avut loc în urma unei negocieri, despre care nu a oferit detalii.

Şapte indivizi înarmaţi au pătruns luni, în zori, în barul unui restaurant de lux din staţiunea balneară situată pe ţărmul Pacificului şi au răpit respectivul grup de şase persoane, posibil în cadrul unei reglări de conturi între traficanţii de droguri, atacatorii fiind probabil membri ai cartelului Jalisco Noua Generaţie. Responsabilul financiar al acestui cartel a fost capturat vineri de armata mexicană.

Puerto Vallarta este o destinaţie renumită pentru croaziere şi unul dintre principalele centre turistice ale Mexicului.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: El Chapo mexic rapire baronul drogurilor