x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DEZVALUIRI. Insurgentii pro-rusi care au doborat zborul MH17, eliminati de serviciile secrete ale lui Putin?

DEZVALUIRI. Insurgentii pro-rusi care au doborat zborul MH17, eliminati de serviciile secrete ale lui Putin?

06 Mar 2015   •   14:42
DEZVALUIRI. Insurgentii pro-rusi care au doborat zborul MH17, eliminati de serviciile secrete ale lui Putin?

O echipa de investigatii olandeza a dezvaluit, in cadrul unei emisiuni a televiziunii nationale, ca regimul lui Vladimir Putin incearca sa elimine orice urma a implicarii militantilor pro-rusi in doborarea zborului MH17, informeaza express.co.uk.

Surse anonime din politie si comisia de investigatie, citate de investigatorii olandezi au declarat ca se "incearca ascunderea tuturor probelor care ar putea incrimina regimul de la Moscova".

"Sursele mele sunt de parere ca militantii pro-rusi implicati in doborarea aeronavei MH17 si-au schimbat identitatea sau chiar ar fi putut fi executati de serviciile secrete rusesti", a declarat jurnalistul olandez Robert Bas.
Bas a adaugat ca investigatorii nu au putut identifica nicio urma care sa-i conduca pe urmele celor care ar fi lansat rachetele BUK asupra cursei MH17.
"In final nimeni nu va fi adus in fata instantei, din pacate, vom prezenta doar rezultatele investigatiei", a concluzionat jurnalistul.

Zborul MH17, apartinand Malaysia Airlines, ce efectua un zbor pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, a fost doborat deasupra Ucrainei in luna iulie in 2014, toate cele 298 de persoane aflate la bord pierzandu-si.

Rusia pretinde ca aeronava Boeing 777 a fost doborata de fortele ucrainene, in timp ce Kiev-ul spune dezastrul aerian s-ar fi produs din cauza insurgentilor pro-rusi.

Rezultatul investigatiilor oficiale privind cauzele care au condus catre aceasta tragedie ar trebui facute publice in cursul lunii octombrie, dar televiziunea olandeza crede ca termenul va fi mai indepartat, din cauza atacurilor cibernetice ale serviciilor secrete rusesti.
Telefoanele si laptop-urile pe care investigatorii le-au utilizat in Ucraina au fost distruse, din cauza faptului ca s-a descoperit ca erau infectate cu programe de tip spyware.
De asemenea, dispozitivele de comunicare intre ofiterii de politie implicati in ancheta au fost contaminate.

Jurnalistii olandezi, spun ca in urma adunarii unui probatoriu ce cuprinde peste un milion de documente, pana la momentul actual. ancheta evidentiaza drept cea mai probabila cauza a tragedie un atac cu rachete sol-aer. Investigarea si a unor alte potentiale cauze este totusi luata in calcul, nicio alta optiune nefiind eliminata total.

 
 

×