x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dezvăluiri ULUITOARE în cazul prăbuşirii zborului MH17, al Malaysia Airlines. Un martor face declaraţii INCENDIARE! (VIDEO)

Dezvăluiri ULUITOARE în cazul prăbuşirii zborului MH17, al Malaysia Airlines. Un martor face declaraţii INCENDIARE! (VIDEO)

24 Dec 2014   •   20:40
Dezvăluiri ULUITOARE în cazul prăbuşirii zborului MH17, al Malaysia Airlines. Un martor face declaraţii INCENDIARE! (VIDEO)

Anchetatorii ruşi susțin că au obţinut probe despre implicarea unui avion de vânătoare ucrainean în prăbuşirea zborului MH17, al companiei Malaysia Airlines, doborât în estul Ucrainei, în luna iulie, relatează France Presse. 'Anchetatorii au reuşit să intre în contact ieri seara cu un militar ucrainean care confirmă că şi-a părăsit de bună voie unitatea şi a venit pe teritoriul rusesc', scrie miercuri, într-un comunicat, Comitetul de anchetă, structură însărcinată cu principalele investigaţii în Rusia.

'Potrivit acestui martor, avionul de linie Boeing-777 al zborului MH17 ar putea să fi fost doborât în 17 iulie de un avion militar Su-25 al forţelor armate ucrainene, pilotat de căpitanul Voloşin', adaugă comunicatul.

Conform anchetatorilor, acest martor, care a fost supus examinării cu un detector de minciuni şi care ar putea să fi fost plasat într-un program de protecţie, a văzut avionul decolând de la o bază aeriană, unde staţiona el însuşi, în apropiere de Dnepropetrovsk, în estul Ucrainei.

El afirmă că a văzut aparatul dotat cu rachete aer-aer de tip R-60, în timp ce rebelii nu posedă aviaţie.

'Martorul a remarcat imediat că la întoarcerea avionului pe aerodrom, rachetele nu mai erau la locul lor şi a auzit distinct cuvintele pilotului Voloşin către un alt militar: 'El (avionul) s-a aflat în locul nepotrivit într-un moment nepotrivit'', continuă Comitetul de anchetă, care se declară dispus să-şi prezinte probele anchetatorilor internaţionali.

Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care asigura legătura Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei. Cei 298 de ocupanţi ai săi, dintre care două treimi olandezi, şi-au pierdut viaţa.

Ucraina şi SUA afirmă că aparatul a fost doborât de o rachetă sol-aer, furnizată separatiştilor proruşi de Moscova, ceea ce Rusia dezminte şi atribuie forţelor ucrainene responsabilitatea atacului.

Într-un prim raport de anchetă, publicat în septembrie, anchetatorii internaţionali au estimat că Boeing-ul 777 a fost perforat în zbor de 'proiectile de înaltă energie', fără să confirme până în prezent ipoteza unei rachete. Un raport final este aşteptat în vara anului 2015.

×