x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul unui colegiu renunță la Crăciun pentru a nu-i supăra pe musulmani

Directorul unui colegiu renunță la Crăciun pentru a nu-i supăra pe musulmani

30 Noi 2015   •   11:59
Directorul unui colegiu renunță la Crăciun pentru a nu-i supăra pe musulmani

Un colegiu din municipiul milanez Rozzano a anulat serbările și petrecerile dedicate Crăciunului pentru a nu-i jigni pe elevii de alte culturi. Decizia a stârnit numeroase polemici în Italia și în ciuda faptului că și-a dat demisia, Marco Parma, directorul școlii Garofani, va trebui să dea explicații superiorilor.

20% dintre elevii instituției de învățământ în cauza sunt străini și, după câte se pare, directorul a considerat că pentru a le „facilita integrarea” este necesar să retragă crucifixele din aule și să anuleze concertul de Crăciun. Ideile au fost reclamate de un grup de părinți, printre aceștia și mai mulți musulmani și astfel s-a ajuns ca premierul Italiei, Matteo Renzi, să se sesizeze.

Potrivit Gaceta.es, acesta a declarat că „nu se pune în discuție renunțarea la Crăciun”. Problema a fost abordată și de ministrul Educației, Stefania Giannini, care a subliniat în cotidianul Il Corriere della Sera faptul că „școala trebuie să transmită valori”. Din punctul său de vedere, acest lucru s-ar traduce prin „valorificarea simbolurilor identității, nu prin ascunderea lor”.

Chiar și oamenii politici au reacționat vehement. Matteo Salvini, liderul partidului Liga Nordului , a afirmat că „directorii și profesorii care anulează Crăciunul, o sărbătoare a bucuriei și păcii sufletești, ar trebui să își schimbe meseria.”
 

×