x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dodon revocă ambasadorul din București

Dodon revocă ambasadorul din București

11 Ian 2017   •   17:28
Dodon revocă ambasadorul din București
Sursa foto: DUMITRU DORU/EPA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să ceară revocarea ambasadorului țării sale la București, Mihai Gribincea, informează, ieri, Deschide.md.

Anunțul a fost făcut de Dodon într-o postare pe Facebook, după ce ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, a declarat pentru postul Digi24 că „disputa din jurul cetățeniei (moldovenești) a lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relațiilor bilaterale dintre România și Moldova, iar decretul semnat de președintele Dodon ar putea fi declarat neconstituțional”. „Avem niște relații politice, dar și la nivel de societate, foarte intense, care nu cred că pot fi influențate foarte mult de acest decret", a spus, luni, Gribincea, în emisiunea de la Digi24, referindu-se la decretul lui Dodon privind ridicarea cetățeniei moldovenești pentru Băsescu. „Cu atât mai mult că, după cum ați menționat și dumneavoastră, unul dintre parlamentarii din Republica Moldova a sesizat Curtea Constituțională cu privire la acest decret de retragere a cetățeniei. Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experții în domeniu spun că șansele ca acest decret sa fie considerat anticonstituțional sunt foarte mari”, a declarat el. „Sunt surprins să descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune”, a replicat Dodon.

Mihai Gribincea a afirmat că nu poate comenta declarațiile  șefului statului moldovean și că trebuie mai întâi să se documenteze în privința acestora.

„Ambasadorului moldovean la București și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de ambasador”, spune Dodon

×