x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi bărbaţi au fost arestaţi în Sri Lanka sub suspiciunea că au bătut un leopard până l-au omorât

Doi bărbaţi au fost arestaţi în Sri Lanka sub suspiciunea că au bătut un leopard până l-au omorât

24 Iun 2018   •   21:00
Doi bărbaţi au fost arestaţi în Sri Lanka sub suspiciunea că au bătut un leopard până l-au omorât

Doi bărbaţi au fost arestaţi în Sri Lanka sub suspiciunea că au bătut un leopard până l-au omorât - un act "dezgustător" filmat şi difuzat pe reţelele de socializare, după cum au indicat duminică autorităţile, citate de AFP.

Cei doi sunt acuzaţi că au ucis joi felina - aparţinând unei specii în pericol de dispariţie - după ce aceasta atacase 12 persoane într-un sat situat la 330 de kilometri nord de capitala Colombo.

"Este un act dezgustător", a reacţionat în faţa parlamentului viceministrul pentru fauna sălbatică, Palitha Thewarapperuma.

Cei doi bărbaţi rămân în detenţie, în timp ce ancheta deschisă în acest caz continuă pentru prinderea complicilor acestora, a indicat poliţia.

"Avem doi suspecţi principali reţinuţi, dar căutam alte zece persoane care au participat la uciderea leopardului", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Leoparzii din Sri Lanka, al căror număr este estimat la sub 1.000 de exemplare, se află pe Lista roşie a animalelor aflate în pericol de dispariţie, realizată de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Uciderea unui leopard este pedepsită cu cinci ani de închisoare în Sri Lanka.AGERPRES

 

 

 

×