x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi cosmonauţi ruşi au ieşit pe orbită pentru a curăţa hublourile Staţiei Spaţiale Internaţionale

Doi cosmonauţi ruşi au ieşit pe orbită pentru a curăţa hublourile Staţiei Spaţiale Internaţionale

30 Mai 2019   •   23:20
Doi cosmonauţi ruşi au ieşit pe orbită pentru a curăţa hublourile Staţiei Spaţiale Internaţionale

Cosmonauţii ruşi Oleg Kononenko şi Alexei Ovcinin s-au aventurat miercuri în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în cadrul unei misiuni pe orbită ce include şi o operaţiune de curăţare a hublourilor din secţiunea rusă a avanpostului orbital, informează DPA.

La bordul ISS au loc experimente ştiinţifice coordonate de echipaje majoritar ruso-americane, care ar fi imposibil de realizat la suprafaţa Terrei.

În misiunea de miercuri, cosmonauţii ruşi "vor recupera un hardware pentru experimente, vor curăţa ferestrele laboratorului şi vor înlătura cabluri vechi", a precizat agenţia spaţială americană, NASA, într-un comunicat.

Membrii echipajelor de la bordul ISS ies cu regularitate pe orbită pentru a realiza diverse sarcini. Astronauta americană Christina Koch i-a asistat pe cei doi cosmonauţi ruşi, ajutându-i să îşi pună costumele spaţiale, în cadrul misiunii de miercuri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cosmonauti rusi hublouri