x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi jurnalişti de la Reuters au dispărut în Myanmar

Doi jurnalişti de la Reuters au dispărut în Myanmar

13 Dec 2017   •   14:14
Doi jurnalişti de la Reuters au dispărut în Myanmar

Doi jurnalişti de la Reuters au dispărut în Myanmar, iar presa locală sugerează că aceştia au fost reţinuţi de poliţie, scrie BBC.

Agenţia internaţională de ştiri a declarat pentru BBC că fac tot ce pot pentru a localiza jurnaliştii.

Cei doi jurnalişti sunt Wa Lone şi KyawSoe Oo, iar rapoartele spun că cei doi au fost localizaţi ultima oară în Yangon, marţi.

Myanmar a înregistrat o creştere a presiunii exercitate asupra libertăţii presei, în special asupra problemelor din jurul militarilor puternici.

Potrivit ziarului local Fronier Myanmar, cei doi jurnalişti au fost arestaţi, după ce au fost prinşi în posesia rapoartelor militare şi a unei hărţi cu o locaţie din statul Rakhine.

Rakhine este locul unui conflict de câteva luni. Trupele guvernului din ţara majoritar budistă sunt acuzate că ţintesc populaţia rohingya.

Violenţele au început pe 25 august când militarii rohingya au lansat atacuri împotriva poliţiştilor din stat, omorând 12 persoane din securitate.

De la începutul violenţelor, peste o jumătate de milion de musulmani rohingya au fugit de violenţe în Bangladesh şi Myanmar (Burma), fapt criticat de comunitatea internaţională.

Jurnaliştii care au mers în zonele afectate au fost controlaţi strict de către poliţie.

×