x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dominic Raab spune că premierul britanic trebuie să schimbe cursul în acordul pentru Brexit

Dominic Raab spune că premierul britanic trebuie să schimbe cursul în acordul pentru Brexit

18 Noi 2018   •   17:00
Dominic Raab spune că premierul britanic trebuie să schimbe cursul în acordul pentru Brexit

Fostul ministru britanic pentru Brexit Dominic Raab a declarat duminică că proiectul de acord al premierului Theresa May este total greşit, apreciind că încă se poate schimba cursul acordului, relatează Reuters. 

Raab, care a demisionat joi declarând că nu poate susţine proiectul de acord, a declarat că o va susţine pe premierul britanic Theresa May în cazul unui vot de încredere. El a apreciat că discuţiile privind conducerea conservatorilor distrag atenţia într-un moment în care guvernul ar trebui să se concentreze pe Brexit. 

"Încă mai cred că se poate ajunge la o înţelegere, dar este foarte târziu şi trebuie să schimbăm cursul", a declarat Raab pentru BBC, adăugând că schimbările ar trebuie făcute înainte ca proiectul de acord să fie prezentat parlamentului deoarece unii parlamentari nu l-ar susţine în actuală formă. "Este foarte important să acţionăm acum", a subliniat el. 

Dominic Raab şi-a dat demisia joi în semn de protest faţă de acordul prim-ministrului Theresa May pentru ieşirea din UE. Raab a spus că planul Theresei May ameninţă integritatea Marii Britanii. El a mai afirmat că aranjamentul privind Irlanda de Nord este acum punctul de pornire pentru convorbiri privind viitoarele relaţii, care vor prejudicia grav a doua fază a negocierilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit dominic raab acord Theresa May