x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a anunţat publicarea a noi unei informaţii despre Alexander Vindman

Donald Trump a anunţat publicarea a noi unei informaţii despre Alexander Vindman

03 Noi 2019   •   21:30
Donald Trump a anunţat publicarea a noi unei informaţii despre Alexander Vindman

Preşedintele american Donald Trump a anunţat sâmbătă publicarea a noi informaţii despre Alexander Vindman, un responsabil american care a declarat în Congres că se teme că discuţia telefonică a preşedintelui Donald Trump cu omologul său ucrainean ar putea constitui un pericol pentru securitatea naţională, informează Reuters.


Vindman, locotenent-colonel al armatei americane şi angajat în Consiliul pentru Securitate Naţională (NSC), este luat drept ţintă de Trump de la publicarea mărturiei sale în Congres în 29 octombrie. Preşedintele american a comunicat în acea zi pe Twitter că Vindman nu a fost "niciodată un adept al lui Trump".

Dintre persoanele audiate de Congres în cadrul procedurii de destituire a lui Donald Trump, Alexander Vindman este primul care a asistat direct la convorbirea telefonică între preşedintele american şi Volodimir Zelenski.

Opoziţia încearcă să stabilească dacă preşedintele republican a abuzat de puterea sa în scopuri personale cu prilejul acestui apel telefonic, când i-a cerut omologului său ucrainean să ancheteze asupra rivalului său democrat Joe Biden. AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump