x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a reafirmat că nu există "nicio înţelegere secretă" între echipa sa de campanie şi Rusia

Donald Trump a reafirmat că nu există "nicio înţelegere secretă" între echipa sa de campanie şi Rusia

30 Oct 2017   •   19:00
Donald Trump a reafirmat că nu există "nicio înţelegere secretă" între echipa sa de campanie şi Rusia

Preşedintele SUA, Donald Trump, a reafirmat luni că nu există 'nicio înţelegere secretă' între echipa sa de campanie din alegerile de anul trecut şi Rusia, după ce primele persoane au fost inculpate în acest dosar, principalii vizaţi fiind fostul său şef de campanie, Paul Manafort, şi asociatul acestuia, Richard Gates, transmite AFP. 

Inculpat pentru 12 capete de acuzare, printre care complot împotriva SUA, spălare de bani, declaraţii false şi nedeclararea unor conturi din străinătate, Manafort s-a predat luni biroului FBI din Washington şi urmează să fie prezentat justiţiei. 

Însă Trump susţine că faptele imputate lui Manafort sunt de dinainte ca acesta să facă parte din campania sa. 

'Îmi pare rău, dar aceasta a fost cu ani în urmă, înainte ca Paul Manafort să facă parte din campania Trump. Dar de ce nu sunt vizaţi Necinstita Hillary & Democraţii ?????', a scris Trump pe Twitter. '....De asemenea, nu există NICIO COLUZIUNE', a completat el. 

Liderul de la Casa Albă nu menţionează însă nimic despre un alt fost membru al echipei sale, George Papadopoulos, care a pledat vinovat pentru că a minţit în declaraţiile date anchetatorilor FBI. 

Însărcinat cu chestiunile de politică externă în cadrul echipei lui Trump, Papadopoulos, prin declaraţiile sale false, 'a afectat ancheta în desfăşurare a FBI privind existenţa unor legături sau a unor eventuale coordonări între persoanele asociate campaniei şi guvernul rus pentru a interfera în alegerile prezidenţiale din 2016', se arată în actul de acuzare semnat de procurorul special Robert Mueller.

AGERPRES

×