x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a spus că masacrul de la biserica baptistă din Texas nu este relevant pentru controlul accesului la arme

Donald Trump a spus că masacrul de la biserica baptistă din Texas nu este relevant pentru controlul accesului la arme

06 Noi 2017   •   15:07
Donald Trump a spus că masacrul de la biserica baptistă din Texas nu este relevant pentru controlul accesului la arme

Donald Trump a dat vina pe sănătatea mintală a autorului pentru atacul armat de la biserica baptistă din Texas, care a avut loc duminică, şi a afirmat că accesul la arme în SUA nu a fost un factor al masacrului, scrie The Guardian.

“Cred că sănătatea mintală este o problemă. Pe baza raporturilor preliminarii, este vorba de un individ foarte bolnav cu foarte multe probleme”, a afirmat Donald Trump, când a fost întrebat, în timpul unei conferinţe de presă în Tokyo, despre masacrul care a avut loc duminică în Statele Unite ale Americii.

“Avem probleme grave de sănătate mintală în ţara noastră, cum sunt şi-n alte părţi. Asta nu a fost o situaţie relevantă pentru controlul accesului la arme. Pentru că, din fericire altcineva a avut, de asemenea, armă şi a ripostat. Altfel, bilanţul ar fi fost mult mai grav”, a declarat preşedintele SUA.

La sfârşitul celei de-a doua zi a turneului din Japonia, Trump a spus că îşi trimite “gândurile, rugăciunile şi cele mai profunde condoleanţe” victimelor “oribilului atac”, în care au murit 26 de persoane şi au fost rănite alte 20 de persoane. Victimele au vârste cuprinse între cinci şi 72 de ani.

Atacatorul a fost identificat ca fiind Devin Patrick Kelley, deşi oficiali ai forţelor de ordine nu l-au numit încă.

Forţele Aeriene ale SUA au afirmat că Kelley, în vârstă de 26 de ani, a servit între 2010 şi 2014. Acesta a fost citat în Tribunalul Marţial în 2012 pentru încălcări ale articolului 128 din Uniform Code of Military Justice. În plus, acesta a fost acuzat că şi-a lovit soţia şi copilul, fiind condamnat la 12 luni de închisoare.

Kelley a fost găsit mort în maşina sa, după ce a fost urmărit de poliţie.

×