x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump dă undă verde pentru un atac în Irak

Donald Trump dă undă verde pentru un atac în Irak

12 Mar 2020   •   20:30
Donald Trump dă undă verde pentru un atac în Irak

Preşedintele SUA, Donald Trump, a oferit Departamentului Apărării autoritatea de a riposta la atacul cu rachete care a vizat o bază militară din Bagdad, atribuit unor grupuri islamiste pro-iraniene.

Trump a oferit Pentagonului undă verde pentru un răspuns în forță la atacul cu rachete care a vizat o bază militară din Irak, soldat cu moartea a doi militari americani şi a unui britanic, a declarat joi Mark Esper, secretarul Apărării, citat de agenţia Reuters.

„Am vorbit cu preşedintele. Mi-a oferit autoritatea de a face ceea ce trebuie, ţinând cont de îndemnurile sale şi dacă va fi cazul”, a declarat Mark Esper. „Am avut o conversaţie bună” cu preşedintele, a spus Mark Esper.

Întrebat ce înseamnă acest avertisment, Mark Esper a declarat că nu oferă detalii despre riposta SUA. Întrebat dacă sunt analizate posibile riposte în Iran, Esper a precizat: „Nu vreau să exclud nicio posibilitate acum, dar pentru moment ne concentrăm pe grupul ori grupurile care au comis acest atac în Irak”.

Un oficial militar american de rang înalt a atribuit grupurilor islamiste şiite atacul cu rachete produs miercuri în apropiere de Bagdad, incident soldat cu moartea a doi militari americani şi a unui britanic.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: Donald Trump irak