x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump este "inapt moral" să fie preşedinte

Donald Trump este "inapt moral" să fie preşedinte

16 Apr 2018   •   06:51
Donald Trump este "inapt moral" să fie preşedinte

Donald Trump este "inapt moral" să conducă Statele Unite, a afirmat fostul director al FBI James Comey într-un interviu difuzat duminică la postul de televiziune ABC.

 

"Nu cred în poveştile potrivit cărora el ar fi deficient mintal sau în primele etape ale demenţei", a spus Comey, potrivit unui transcript al ABC. "Nu cred că este inapt medical. Cred că este inapt moral să fie preşedinte", a subliniat el.

"Preşedintele nostru trebuie să întruchipeze respectul şi să adere la valorile care se află în inima ţării noastre. Cea mai importantă fiind adevărul. Acest preşedinte nu este capabil de asa ceva", a continua fostul director FBI, demis de Trump în 2017, relateaza agerpres

Liderul de la Casa Albă a acuzat modul în care FBI a desfăşurat ancheta asupra folosirii ilegale de către democrata Hillary Clinton a unui server privat pentru e-mailurile ei în timp ce era secretar de stat. Preşedintele a criticat, de asemenea, ancheta FBI asupra suspiciunilor de înţelegere secretă între echipa lui Trump şi responsabili ruşi în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

Marţi, urmează să fie lansată o carte de 300 de pagini sub semnătura lui James Comey şi intitulată 'A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership' în care îl descrie pe Donald Trump drept o persoană 'detaşată de adevăr şi de valorile instituţionale', 'condusă de ego' şi care 'pretinde loialitate personală'. La rândul său, Donald Trump s-a dezlănţuit încă o dată duminică împotriva fostului şef al FBI într-o serie de mesaje pe Twitter.

''El este o bilă de noroi slabă şi falsă care a fost, aşa cum timpul a demonstrat, un director al FBI groaznic. Gestionarea cazului coruptei Hillary Clinton şi evenimentele conexe vor rămâne în istorie drept cea mai proastă 'muncă de mântuială' din istorie. Am avut marea onoare de a-l concedia pe James Comey!'', a scris Donald Trump.

×