x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump prevede o relaţie 'formidabilă' cu Kim Jong Un

Donald Trump prevede o relaţie 'formidabilă' cu Kim Jong Un

12 Iun 2018   •   06:08
Donald Trump prevede o relaţie 'formidabilă' cu Kim Jong Un

Preşedintele american, Donald Trump, prevede "o relaţie formidabilă" cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Vom avea o relaţie formidabilă, nici nu mă-ndoiesc", le-a spus preşedintele american reporterilor prezenţi la summitul istoric de la Singapore, într-o scurtă sesiune de întrebări-răspunsuri înainte de discuţiile private.

"Încântat să vă întâlnesc, domnule preşedinte", a afirmat la rândul său liderul nord-coreean. "Vechile practici şi prejudecăţi au lucrat împotriva noastră, dar le-am depăşit pe toate şi astăzi suntem aici.", a spus Kim Jong Un.

După această scenă observată cu atenţie de milioane de persoane din întreaga lume, ei au avut o discuţie privată, în prezenţa interpreţilor, care a durat aproximativ 50 de minute.

Ulterior, preşedintele Statelor Unite şi liderul Coreii de Nord au demarat o reuniune cu echipele lor, înainte de un dejun de lucru care urmează să încheie summitul lor istoric asupra viitorului arsenalului nuclear al Phenianului.

 

 

Întâlnirea în privat cu Kim Jong Un a fost ”foarte, foarte bună”, a declarat Donald Trump după acest prim contact şi a dat asigurări că are o ”relaţie excelentă” cu liderul nord-coreean, relatează The Associated Press.

Trump şi Kim au participat la o întâlnire faţă în faţă de aproximativ 40 de minute, marţi, doar în prezenţa interpreţilor.

Locatarul casei Albe a făcut aceste declaraţii în timp ce a străbătut împreună cu cel mai puternic om de la Phenian un balcon, către oreuniune mai largă, cu membri ai anturajelor lor.

Preşedintele american Donald Trump pare optimist în legătură cu capacitatea sa de a convinge Coreea de Nord să-şi abandoneze armamentul nuclear, în urma unei lungi întâlniri tête-à-tête cu liderul Kim Jong Un, comentează The Associated Press.

”Vom soluţiona o mare problemă” şi ”o mare dilemă”, a a declarat Trump marţi, în deschiderea discuţiilor alături de anturajele ambilor lideri.

Şeful statului american a evocat realizarea unui ”enorm succes” împreună cu liderul nord-coreean şi preconizează că ”acesta va fi un succes. Se va face”.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Donald Trump Kim Jong Un